top of page
  • Writer's pictureEda Aydemir

Flextangles

Updated: Jul 26, 2021


Flextangles are paper models with hidden faces. They were originally created by the mathematician "Arthur Stone" in 1939 and became famous when Martin Gardner published them in December 1956 issue of The Scientific American.


Although you can find many different examples and ready to use templates on the web, the best method is to create your own template by using an interactive geometry software like GeoGebra. As a class activity creating flextangles by using a software can lead to discussions about translation and reflection.

Flextangles, gizli yüzleri ortaya çıkarmak için esnetilebilen kağıt modellerdir. İlk olarak 1939'da Matematikçi Arthur Stone tarafından yaratılan flextangles, Martin Gardner'ın 1956 Aralık ayında The Scientific American'da yayınladığı makalede yeralınca, ünlü hale geldi.


Webde bir çok örneğini ve taslak çizimlerini bulabileceğiniz flextangles için, GeoGebra gibi herhangi gibi geometri programı kullanarak kendi tasarımlarınızı da yaratabilirsiniz. Flextangle ları bir sınıf aktivitesi olarak program yardımıyla tasarladığınızda öteleme ve yansıma konularında da pratik sağlıyor.


Ready to use Templates / Kullanıma Hazır Taslaklar:

FLEXTANGLES TEMPLATE
.pdf
Download PDF • 205KB

------

Flextangle Taslak
.pdf
Download PDF • 211KB

------


Flextangles with string art pattern
.pdf
Download PDF • 92KB

------

Flextangles with Curves of Pursuits Patt
.
Download • 89KB



Recent Posts

See All
bottom of page